2 Nisan 2015 Perşembe

Hafta Sonu Konya Gezisi: Gün 2

By
İkinci gün plan öncelikle Tınaztepe Mağarası. Seydişehir yolu üzerindeki Tınaztepe Mağarası için ok işaretini gördükten sonra çok kısa bir mesafe gitmeniz yeterli. Hemen girişinde Mağara Restaurant'ta yaptığımız kahvaltı oldukça doyurucu ve lezzetliydi, Mağaraya girmeyecek olan bile o güzergahta kahvaltı yapacaksa gidebilir.

Tınaztepe Mağarası 1580 metre uzunluğuyla Türkiye'nin turizme açık en uzun mağarasıymış, Avrupa'da ise 3. imiş. İki mağara var ama ikincisi kış sonrası riskten dolayı kapalıydı. Biz birincisine girdik. Sıcaklık minimum 17-18 derece olduğu için üşümedik

Yürümesi oldukça keyifli, sarkıtların, kayaların oluşturduğu güzel görüntülerin ve mağaranın ortasındaki dinlenme sandalyelerinin güzelliği ile akılda kaldı Tınaztepe. 

. Zaman zaman su yükseliyormuş ve ilk bulanlar teknelerle keşfetmişler mağarayı, Sonuna kadar gidilebilse 22 kilometreyi buluyormuş. İşletmeciye de önerdiğim gibi bir gün yeraltı mağarasında uygun dönemlerde tekne gezisi yapılabilirse on numara beş yıldız olur. 

Mağaranın hemen dibindeki dere ve onun oluşturduğu ufak çağlayan da ayrı bir güzellik katmış ortama.


Bulduğun dereden su içeceksin.


Tınaztepeden istikamet Beyşehir. Önce Beyşehirde vakti zamanında kurulan Eşrefoğlu Beyliğinin adı üstünde Eşrefoğlu Camii'ne geldik. Etrafında Medrese, Hamam vs de var ve UNESCO listesinde bir cami.

Afyon'daki Ulu Cami'yle birlikte Türkiye'deki ahşap sütunlu son iki camiden biriymiş ve ahşap işçiliği, süslemeler , ahşap dokusu ile gerçekten muazzam. Ulu Camiler gerçekten ulular, bir kez daha teyit ettim.



Eşrefoğlu Camii'nden sonra Beyşehir Gölü kenarında biraz yürüyüş yaptık. Göl kenarı gayet güzel zaman geçirecek şekilde düzenlenmiş bir kordon havasında. Alın çekirdeğinizi, yere atmamak suretiyle çitleyin, martıları seyredin, muhabbet edin!




Beyşehirin finalini Efsane Balık'ta levrek ile yaptık. Çarşıdaki bu balıkçı iki katlı, salaş ve sahibinin size Sazan büyük gelir levrek verecem netliğiyle gayet güzeldi. Balık da elbette bu güzellik de pay sahib. Konya'dan özellikle gelinmese de Beyşehir'den yolunuz geçerse bu balıkçı da yiyebilirsiniz.


Ve hem gün finali, hem gezi finali Akyokuş'tan Konya'ya tepeden bakış, uçağın rötar yapacağını bilseydik çay kahve de bu manzarada çok iyi giderdi ama o da bir başka geziye artık.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler