2 Ağustos 2014 Cumartesi

Romanya Vizesi Nasıl Alınır

By

Öncelikle mümkünse Romanya Vizesi almamanızı öneririm:) Çünkü 1 Şubat 2014 tarihi itibariyle Romanya henüz Schengen bölgesine alınmamış olsa da geçerli Schengen vizeniz varsa Romanya'ya giriş yapabiliyorsunuz. Yeşil Pasaport ve Hizmet Pasaportu sahipleri ise vizesiz olarak Romanya'ya girebiliyor. Benim haziran sonuna kadar Schengen vizem varken bu değişikliği bilmediğim için yaptığım başvuruya haziran ortasına kadar vize veren ve bu konuyla ilgili web sitesi güncellemesini geç yapan bilgi de vermeyen bir vurdumduymazlık var Romenlerde. Sonrasında seyahat tarihim değişince yine Schengen ile girdim ve 60€ havaya gitti, uçtu.

Yine de Schengen'im yok Romanya'ya başvuracağım diyorsanız Etiler'de bulunan Romanya Konsolosluğuna bizzat başvurmanız gerekiyor. Vize başvurusu sabah yapılıyor o yüzden 12'den önce gitmelisiniz. 

Vize başvuru formunun yanısıra gelir belgesi, fotoğraf, izin/sirkü'nün yanı sıra konaklama belgesi de isteniyor. Eğer bir arkadaşınızı ziyaret edecekseniz oranın noterinden alınmış bir davetiye ayrıca kalacağınız yerin tapusunu/kira kontratını istiyorlar. O yüzden bu işlere hiç bulaşmayıp booking.com dan rezervasyon yaparak başvurmanız çok daha kolay olacaktır. Vize ücreti 60€ olup Citibanka yatırılması gerekiyor. Ben uçan parayı garanti olsun diye başvuru yaparken yatırıp gitmiştim ama başvuru esnasında onaylanıp onaylanmadığını sorarak yatırmanız daha faydalı olacaktır. Konsolosluğu 59N otobüsüne binerek Tepecik Sokak durağına Mecidiyeköy'den 20 dk içinde gidebilirsiniz.

İyi yolculuklar :)

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler