28 Ağustos 2014 Perşembe

Haftasonu Avşa Gezisi

By
Avşa Adası'na gitmeye bu sene denize girememekten muzdaripken ve uçak biletleri çok pahalı otobüs seferleri de çok uzun süreli olduğu için yer ararken tesadüfen karar verdik desem yeridir.

Avşa Adası, Balıkesir'in Marmara Adalar Belediyesine bağlı, antik adı Affisia, Türkçeleştirilmiş adı Türkeli, 2005'ten bu yana resmi adı da Avşa. Avşa'ya İDO Deniz otobüsleriyle 3 saat 15 dakikada gidiliyor, bu hava durumuna, Marmara Adası'na uğrama durumuna göre de değişiyor tabi.İDO biletleri kademeli olarak fiyatlandığı için erken program yapıp erken bilet almak daha avantajlı tabi. Biz neredeyse son dakika hamlesiyle iki kişi 236 TL verdik gidiş dönüşe. Sea and Miles kartımız olsaydı %25 indrimli gidebilecektik ama olmadı. İDO'da biletleri bastırmak için bileti aldığın kredi kartnı kullanıyorsun, başka türlü oluyor mu bilmiyorum ama buna dikkat etmek gerekiyor.
Avşa Adası ile ilgili blog yazısı vs bulmak oldukça zor oldu, neredeyse tüm aramalar yüzlerce Avşa Apart'ının olduğu siteleri çıkarıyor googleda, gerçekten de Avşa'nın görebildiğimiz kadarıyla her yeri Apart otel gibi duruyordu. Nispeten daha iyiolduğuna kanaat getirdiğimiz motel/apartların tamamı son dakika arayınca dolu çıkınca biz de açıkta kalmamak için başka bir blogda okuduğum Mercan Apart'ta yer ayırttım. İlk günün parası peşin. Mercan Apart'ın ekstra ayırt edici ya da çok süper diyebileceğim bir özeliği yok ama kötü de değil. Merkezi ve sadece yatak beklentisinde kalınabilir, belki gecelik kişi başı 50 değil de 35-40 gibi daha aşağıya çekilebilirdi fiyat ama nasip. Bu arada apartlarda sabun ve tuvalet kağıdı bile müşteridenmiş orda haberiniz olsun.
Avşa'da iskelenin sağında solunda her yerde apartlar var ve sahil boyunca denize girilebiliyor dolayısıyla otelcilerin söyledikleri denize 20 metre lafına güvenebilirsiniz. Hiç rezervasyonunuz olmasa bile çantanızı gören birçok kişi gel abi gel yapıyor, açıkta kalmazsınız. Merkezin yanı sıra Yiğitler Köyünde de Oteller bulabilirsiniz ama oraya 8den sonra minibüs olmadığı için taksi tutmanız gerekebilir.
Merkezdeki sahillerin yanı sıra koylarda da denize giriliyor, Çınarlı Koyu ve Altınkumun isimlerini duyduk biz. İlk gün Altınkum'da, İkinci gün Merkezde denize girdik, Altınkom'da bitkiler merkezde ise deniz anaları arada bir rahatsız etti ama genel olarak tek derdimiz denize girmekse ihtiyacımızı yeterince karşıladı. Çınarlı'ya giden arkadaşın dediğine göre orası nispeten daha temiz imiş. Şnorkelle yüzerken ismini bilmediğim bir kaç balığın yanı sıra zargana, vatoz, beyaz yengeç, beyaz olmayan yengeç ve 100 TL gördük:)


Yemek işine gelince kişi başı 10 ila 15 TL'ye kahvaltılar mevcut, biz malzemeleri alıp odada kahvaltıyı yaptık, hemen hazırlanıp denize gitmeyi kolaylaştırdı bu ama bizim gibi açgözlü olup yarısını otelde bırakmayın malzemelerin insan gibi alın:) Öğle yemeğini ise ilk gün Altınkum'da plajda köfte ekmekte ve Çınaraltı kahvesinin yanındaki yerde Çiğbörekle, İkinci Gün ise aynı yerde çiğ börekle akşam üstü de çarşıda dönerle geçiştirdik. Çiğbörek ada için meşhur sanırım çeşitli yerlerde yazdığını görebilirsiniz. Çınaraltı kahvesinde çayı ve yanındaki yerden çiğböreği tavsiye ederim.
Akşam eğlencesine gelince Cumartesi çok yorulduğumuz için kestirelim derken arkadaş uyanmadı ve sahil boyunca tek başına yürüyüş yaptım :) İskele'nin sağ tarafında Squadron ve yan yana 3-4 disko benzeri gürülütülü yerden uzak durun derim, uzak durmayacaksanız da uyumak için daha uzak bir otel tercih edin. İskelenin diğer tarafına doğru yürürken de çeşit çeşit müziklerin olduğu mekanlar mevcut, ben çoğunu beğenmedim. Yalnızca sahilin sonundaki Etiket isimli yerin canlı müziği gayet güzeldi, Etiketten önce akustik müzik olan bir yer ve ilerisinde TSM çalan bir başka yer daha vardı. buraları arayabilirsiniz. Yiğitler Köyünde de Bortaçina isimli yeri oraya giden arkadaşımız tavsiye etti fakat taksiyle gitmek gerekiyor oraya da.

Nihayetinde Cuma Akşam 21:15 İDO Yenikapı Kalkış - Pazar 19:00 Avşa Adası Kalkış : Kişi Başı 118 TL (Daha erken Daha ucuz)
Mercan Apart İki gece kişi başı 100 TL
Şezlonglar: Kişi Başı 12 TL
Kahvaltılık iki gün için kişi başı 25 TL (Aslında 10 olurdu:)
Yemekler Kişi Başı 60 TL gibi bir maliyetle gayet güzel bir hafta sonu gezisi oldu.




Tavsiye ederim :)



1 yorum:

  1. Avşa adası hakkında sayenizde çok güzel bilgiler edindim ve bu yaz tatilimi avşa adasında yapmak istiyorum.Ancak arkadaşlarımla gelicem ve daha çok gece barlarla diskoları merak ediyorum.Bu konu hakkında da yeterli bilgiler edinemedim.Barlar nerde? Clubler nerde? Fiyatlar ne kadar ? Avşa adası gece hayatı ve clubları hakkında bilgisi olan var mı?

    YanıtlaSil

Popüler