28 Haziran 2014 Cumartesi

Budapeşte gezisi

By
Bilet wizzairden alınır, sırtçantalıysanız uygun fiyatlar sıvı vs olan valiziniz vs olacaksa fiyatlar artıyor.Ev, airbnb'den tutulur:) 2 ve daha fazla kişiyseniz kesinlikle öncelikli aramanızı airbnbden yapın derim, hostelden de ucuza gelebiliyor, hostelin avantajı farklı memleketlerden farklı adamlarla tanışmak olabilir ama bunun da konfor ve fiyat avantajı var, ayrıca bir mahalle havası soluyorsunuz az da olsa:)
Kahramanlar Meydanı

İngilizcesi Heroes' Square, Macarcası Hösök Tere. Macarların Ö sevgisis beni benden aldı zaten. Bu meydanda macarların karpatlar bölgesine ilk gelişlerindeki 7 aşiret/kabile reisinin heykellerinin yanı sıra diğer önemli komutanların/askerlerin heykelleri de var. Ortadaki büyük anıtın adı Millenium Anıtı ve tepesinde Melek Cebrail Haç ve Kraliyet Tacı ile duruyor. Meydan biz gittiğimizde çok hareketli değildi o yüzden sadece Hmmm dedik.
Güzel Sanatlar Müzesi

Kahramanlar Meydanının hemen yanındaki müzede zaman zaman özel sergiler de bulunuyor anladığım kadarıyla. Henri de Toulouse Lautrec sergisi vardı biz gittiğimizde ve girelim dedik. Fotoğraf çekmek yasak olsa da birkaç tane çekebildik. Türkiye'de sergilere gitmeyip yurtdışında gitmek ayrı bir husus da olsa zararı yok bunun tabi :)



Kahramanlar Meydanını geçince olan kaplıcayı gezemedik ama şehir parkında tesadüfen Türklerle Haçlılar arasındaki mücadelenin temsiline denk geldik bu da gayet hoş bir sürpriz oldu bence.

Parlamento Binası ışıklar içinde gayet güzel görünüyor ama dikkat edin gece tam 1 de bütün ışıklar kapatılıyor, yürüyüş yapacaksanız ona göre geç kalmamaya dikkat edin.

Tuna nehri gezisi için aldığınız bilet 48 saat boyunca geçerli, tuna boyunca önce Margrid adasına gidip sonra geri dönüş yolunda şehrin önemli yerlerini görmek gayet keyifli ama ingilizce anlatımı yakalamak çok kolay olmadığı için öncesinde bir haritaya nerde ne varmış diye bakmanızda fayda var:)









Macar Yemeği


Macar Yemeği





Pasaj içinde eski arabalar


Matthias Kilisesi de Buda Kale bölgesinde Fishermen's Bastionla yanyana. Avrupadaki çoğu kiliseden daha farklı bir iç mimariye sahip kiliseye girmenizi ve ince işleri görmenizi öneririm.

Kilisenin içinden genel görünüm

Sanattan çok anlamasam da özellikle yuvarlak kolonlar farklı bir görsellik katıyor kiliseye.

Fishermen's Bastion namı diğer Balıkçı Loncası, aslında bunun için bilet almaya gerek yok, burçlardan birinde cafe olduğu için o cafeye çıkarak da fotoğraf çekebilir, manzarayı izleyebilirsiniz.

Fishermen's Bastion'daki heykel amcalar.

Bilet almazsanız bu burçlardan birine çıkıyorsunuz, alırsanız böyle fazladan 30-40 metre yürüyebiliyorsunuz:)

Meşhuuur gulaş çorbası, güzel pişmiş dana eti, sulu versiyon.Niye yedim demezsiniz ama kaçırırsanız da Türkiye'de benzer tatlar var.

5 dakikalık dönme dolap için dünya para verdik, çok da gerek yokmuş, yürüyerek gezmek ve binaların ışıklandırmasına yakından bakmak daha mantıklı





New York Cafe kendisine dünyanın en iyi cafesi diyen bir yer, fiyatlar oldukça uçuk, gitmiş olmak için girip su veya filtre kahve içebilirsiniz :) Muazzam bir dekor, yüksek tavanlı ferah ama kalabalık bir yer, bir çok macar kitabı burda yazılmışmış ve rivayete göre Ferenc Molnar isimli bir yazar gece gündüz çık olsun diye buranın anahtarını Tuna'ya atmış.
Gece karanlığında Buda Kalesi ve Chain Bridge
















Emektar Magiruslar magnetlerde de yerlerini almışlar.



Metro oldukça eski deneme için bindik vintage severseniz siz de binin

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler