7 Nisan 2014 Pazartesi

Viyana Müzeler

By
Viyana pahalı memleket, müzelere giriş de öyle, 10€, 15€ değişiyor. Kombi biletler var ama kafamız karıştığı ve pek bilmediğimiz için onun yerine tek tek aldık muhtemelen zararlı çıktık. Ayrıca Viyana Kart'ın da müzelerde indirim yaptığı yazıyor ama onu da net olarak anlayamadık. 34€ karşılığında 7 müze opsiyonu vardı bir yerde de mesela. Şu sitede Saray biletlerine bakabilirsiniz.

Benim tavsiyem gitmeden önce hangi müzelere gitmek istediğinizi belirleyip Sacher Hotel'in dibindeki Turizm bilgilendirmeye en ekonomik nasıl olur onu sormak ve ordan biletleri almak. Biz yapmadık siz yapın. Hem gelir gelmez Cafe Sacher'de Sachertorte yer güzel bir başlangıç yapmış olursunuz hem de en ekonomik ve hızlı çözümü bulmuş olursunuz. Gayet güzel yardımcı oluyorlar. Çekinmeyin. Gelelim bizim gittiğimiz yerlere.


Hofburg Sarayının çevresini dolaştık, hem arkasında hem öönünde uzanıp yatmak kitap okumak vs için güzel bir bahçe var, Kütüphane, İspanyol Okulu, Albertina, Opera vs hep bu civarda.


National Bibliothek: Hofburg Sarayının orda bulunması için biraz dolaşmak gerekiyor ama 200.000 kitaplık kolleksiyonu ve ihtişamıyla gitmeye değer



Belvedere:  Güzel manzara demek, yazlık saray burası. Yukarı ve Aşağı Belveder diye iki kısım var biz Yukarı Belvedere'e gittik, Klimmt'in meşhur Kiss Tablosu burada, bunun yanısıra Klimmt'in diğer eserleri ve farklı ressamların eserleri ayrıca bazı antik heykeller de mevcut. 
Alpine Garden isimli bahçede belirli yüksekliğin üzerinde tyetişen çeşitli ağaçlar, çiçekler, otlar ve bonzailer görebilirsiniz buranın girişi 3,5 Euro hemen yanından girilen botanik bahçesine giriş ise ücretsiz.

Schönbrunn:  Saray, bahçeler, hayvanat bahçesi, labirent, apflestrudelşov, manzara! Tüm gün burada geçebilir. Saray turunda iki tip var: kısa tur 28 odayı, uzun tur 40 odayı anlatıyor. Sesli rehberlerde Türkçe seçeneği de var, anlatım ve zamanlama iyi ayarlanmış.



Neptün Çeşmesi

Shönbrünn Saray Bahçesi,  bahçede yürümek, oturmak ayrı bir keyif.



Ağaçların tepelerinin bile aynı hizada olması için uğraşmış adamlar.



Viyana Tarih Müzesi:Karls Kirche'nin hemen yanında. Normalde üç kat ilk kat milattan önceden 1500e kadar ama tadilat halindeydi.Ama asıl gitme sebebimiz orada Viyana kuşatmalarına ilişkin sergilenen haritalar silahlar ve bazı eşyalar. Aşırı zengin bir koleksiyon değilse de güzel bir müze, Bunların yanı sıra birkaç tane Klimmt ve Egon Schilloy eseri de görebilirsiniz.Sanatla aram çok iyi olmadığından diğer ressamları hatıralayamıyorum.



Mozart Evi ise iki tane. Birinin önünden tesadüfen geçtik, Mozart şu yıllarda burda yaşadı diye, diğerini müze yapmışlar ama pek beğenmedik, konulan bir çok şey reprodüksiyon, Ev kısmındaki buralarda ne olduğunu bilmiyoruz ama acaba masa şurada mıydı yoksa burada mıydı tadında tayfun talipoğlu anlatımını da pek beğenmedik. Ama ne işime yarayacaksa Mozart'ın mason olduğunu, kumarbaz olduğunu öğrendim. Ayrıca müze olan ev Figaro'nun düğününü bestelediği ev imiş ve bu parça viyanada çok sevilmeyip Pragda listelerde zirveden inmemiş.

Bunlar bizim gittiklerimiz, uğradıklarımız. Tam listeyi şurdan bulabilirsiniz.

İyi Gezmeler!

Ayrıca Bakınız:

Viyana Gezisi
Viyana Gezilecek Yerler
Viyana Yeme İçme ve Cafeler

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler