9 Nisan 2014 Çarşamba

Viyana Gezilecek Yerler

By
Müzelerin bahçeleri çevreleri oldukça güzel ve dinlendirici ama müzeleri ve diğerlerini ayrı ayrı yazmak daha iyi olur diye düşündüm. Viyana Müzeler linkinden müzeleri, aşağıdan da diğer gittiğimiz yerleri okuyabilirsiniz.


                                                             
Viyana deyince akla klasik müzik geliyor opera geliyor dediler biz de alalım bir bilet dedik. Şu sitede çeşit çeşit biletler var, biz sanırım en ucuzu olan Annakirche denilen kilisedeki konser için aldık biletimizi. Sadece ve sadece 30€. Çok daha pahalısı da var tabi. 1 saatlik konser fena değildi, hele müzikten bizim kadar anlıyorsanız tam size göre. Daha iyisi mutlaka vardır. Biletinizi illa online almak durumunda değilsiniz, yolda da vilet satmaya çalışanları göreceksiniz. Biz hiç muhattap olmadık ama sanırım aynı fiyatlardır. Operayla ilgili herhangi bir çalışmamız olmadı.

                                                            
Aziz Stephan Kilisesi: Stephanplatzda kocaman önünüze dikiliyor zaten. Duomo dedikleri şekilde bir kilise. dış cephesinde yeniçeriyi öldüren papaz resmi ilgi çekiyor, ihtişamlı bir kilise, akşam girince çok za ışıkla daha ilginç oluyor. Biz çıkmadık ama 9.30a kadar Viyanayı tepeden izleyebileceğiniz bir yere çıkaran asansör de bu kilisenin içinde.

                                               
Karlskirche: Metrodan Karlsstadda inince göreceksin sakın şaşırma. Hem burdaki tarihi tren istasyonu görüntüsü hem de kilisenin dıştan görünüşü oldukça güzel.Kilise girişi 8€ olduğu için buraya girmedik ama içi de güzeldir herhalde.

NaschMarket: Sebze Meyve Kahve vs pazarı, bazı bizde olmayan meyve sebzeler, kahve içecek, atıştırmalık yiyecek yerler var, mısır çarşısının alaman konsepti denebilir belki. Zeytinleri özellikle canım çekti ama sadece ayaküstü kahve içip yürümeye devam ettik. Fena değil. Karlsplatzın dibi olması hasebiyle yarım saatliğine uğranabilir.
                                                   



Tuna Nehri:Metroyla gidiyorsun hop Donauinsel durağında  iner inmez fantastik bir nehir çıkıyor, hakkaten tuna da tunaymış diyorsun. yanındaki çimlerde uzan, restoranlarda balık ye, piknik yap, top oyna. on numara beş yıldız. kesin gidilmeli.


                                

Belediye Binası: namı diğer Rathaus Akşam ışıklı hali daha etkileyici, biz önünden geçtik siz de geçin.
                                                   

Burg tiyatrosu: Viyananın meşhur tiyatro binası imiş, Thomas Bernhard'dan Odun Kesmek'i okumadıysanız okuyun. Burg tiyatrosunun içini görmesem de önünde bir berjer koltuk olsa da otursam dedim resmen. 



Hundertwasserhaus ise kendisini yapan mimarın soyadıyla anılan renkli bir apartman, içinde yaşayanlar olduğu için bakıyorsun dışardan sadece, çok anlamasam da Barselona'da Gaudinin yaptığı evlere benzettim biraz. Karşısındaki çarşıda gayet güzel bir şekilde apartmanla uyumlu olarak yapılmış. Wienmitte durağından yürüyerek 15 dakikada gittik biz. Alternatifler vardır belki. Bu arada pek pahalı viyanada magnetler en ucuz burdaydı sanırım.

Gitmediklerimiz:

Opera Binası: Önünden geçtik, her yer devasa binalar olunca hmmm diyorsun bir süre sonra. Adamlar 16. 17. yüzyıldan bu yana dev binalar inşa etmişler ve Hamamönünün Ankaranın "old town" kısmı olduğu düşünüldüğünde her yere hani old town diye bakıyorsun bir süre.


Mariahilferstrasse: Alışveriş caddesi imiş, bir nevi istiklal sanırım museumsquartier'de dibine kadar gitmiş farketmemişiz ama mağaza her yerde mağaza. Karlstadtan çıkıp Stephankircheye giden yol da fena değil mağaza vitrini bakmak için. Ama sanırım mariahilfer de daha uygun seçenekler de vardır.


Prater: Meşhur lunapark ve dönme dolap varmış, farkında olsak giderdik belki.


Seegrotte: Metroda reklamını gördük. Avrupanın en büyük yeraltı nehri imiş ve gidemediğimize en çok üzüldüğüm yer. Viyananın 17 km dışında imiş arabayla, çift vesait otobüsle veya 46€ vererek turla gidilebilir. Bilgiyi otel Sacherin yanındaki turizm bürosundan alabilirsiniz.

Ayrıca:

Viyana Gezisi

Viyana Müzeler

Viyana Yeme İçme ve Cafeler

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler